RadyoNebi.Gen.Tr
Radyo Nebi Masa Üstü İslami Radyo Dinleme Programı

Radyo Nebi Masa Üstü Program İndirin.

Son mesaj - Gönderen: CeSuR - Salı, 04 Şbtruary 2014 22:36
Ce§uR'un Ayakları Dayanmak Korkağın Ayakları İse Kaçmak İçin Yaratılmıştır (((H.z. Ali)))
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
28 Mart 2024, 19:42:53
Ana Sayfa Yardım Ara Giriş Yap Kayıt
Duyurular:


WwW.Radyonebi.Gen.Tr  |  Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed ( S.A.V )  |  Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav )  |  Konu: Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed s.a.v duaları 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed s.a.v duaları  (Okunma Sayısı 1691 defa)
Hasan
Yeni Üye
*

Karma: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1



« : 10 Şubat 2012, 17:04:18 »

"Bizi öldürdükten sonra dirilten (uyuduktan sonra uyandıran) Allah''a hamdolsun. (kıyamette) O''nun huzurunda toplanılacaktır." (Buhari: 11/96)

"Allahım! Senin yardımınla sabaha girdik, senin yardımınla akşama kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve (kıyamette) varış sanadır." (Ebu Davud: 5067)

"Allahım! Senin yardımınla akşama girdik, senin yardımınla sabaha kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve dönüş yalnız sanadır." (İbn Mace, Dua: 14)

"Allahım! Şüphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak) tan sana sığınırım.Bilmeyerek işlemiş olduğum(şirk ve hatalarım) ın senden bağışlanmasını dilerim. Şüphesiz ki bütün gaybları (gizli şeyleri) ancak sen bilirsin." (et-terğıb ve et-terhib: 1/76)

"Bizi nimetleriyle yediren ve içiren ve bizi İslam üzere bulunduran Allah''a hamd olsun." (Ebu Davud, At''ime:15)

"O Allah''a hamd olsun ki, benden bir kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydirdi ve (bunu) bana rızık olarak verdi." (Tirmizi, deavat: 107)

"Allah''ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun. Allah''ım , günahlarımı bağışla ve bana rahmet kapılarını aç." (Müslim, müsafirin:68)

"Allah''ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun. Allah''ım , Senden fazl-u (ihsanını) diliyorum. Allahım, beni rahmetinden uzaklaştırılmış şeytanın şerrinden koru." (Buhari, teheccüd: 25)

"Allah''ım! Seni her türlü noksanlıklardan tenzih eder, hamdimi sana takdim ederim. Senden başka hiçbir ilah bulunmadığına şehadet ederim. Senden mağfiret diliyor ve sana tevbe ediyorum." (tirmizi, deavat: 38)

"Bize tatlı soğuk su içiren ve günahlarımız sebebiyle onu içilmez tuzlu su yapmayan Allah''a hamd olsun." (Ebu Nuaym)

Eve Girerken Okunacak Dua:

"Allahım! Her giriş ve çıkışımda senden hayır diliyorum. Allah''ın adıyla evimize girer, Allah''ın adıyla çıkarız ve Rabbimize dayanıp güveniriz." (Ebu Davud, Edeb: 112)

Evden Çıkarken Okunacak Dua:

Anlamı: "Allah''ın adını anarak (evimden çıkıyorum) ben, Allah''a dayanıp tevekkül ettim. (her türlü) kuvvet ve kudret ancak yüce Allah''ın yardımıyladır." (Tirmizi, deavat: 34)

Gece Uykudan Önce Okunacak Dua:

"Senin adını anarak ölür ve dirilirim (uyur ve uyanırım) Allahım!" (Buhari, Deavat: 7)

Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. (Bakara Suresi, 186)
 


« Son Düzenleme: 10 Şubat 2012, 18:03:56 Gönderen: CeSuR » Kayıtlı
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
WwW.Radyonebi.Gen.Tr  |  Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed ( S.A.V )  |  Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav )  |  Konu: Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed s.a.v duaları « önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.067 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu

Türkiyenin hatta Dünyanın En çok Dinlenen iSLami Radyo Sitesinden bir birinden güzel ilahileri ezgileri islami sohbetleri dinleyebilirsiniz.

Copyright © Radyo Nebi - 2010

iSLami Radyo Dinle